Friday, March 23, 2018

Am descoperit un nou mod de a-mi petrece timpul liber


Baletul este unul dintre cele mai complete sporturi si exista o multime de antrenamente inspirate de aici, fiind aduse nenumarate beneficii sanatatii. Cei interesati de balet pentru adulti vor avea posibilitatea de a-si pune in miscare tot corpul, ocazie cu care vor deveni mai sanatosi si vor capata mai multa incredere in fortele proprii.

Un antrenament complet
Baletul nu impune limite de varsta participantilor spre deosebire de alte sporturi, iar acesta poate fi vazut ca un antrenament complet, intrucat cuprinde si miscarea bratelor, a picioarelor, spatelui, abdomenului si nu numai. In acelasi timp, aceasta este o ocazie ideala pentru metabolism sa intre intr-un ritm mai avansat, ceea ce presupune arderea mai rapida a caloriilor in timpul antrenamentelor.

Tonifierea muschilor
Practicantii se vor simti mai bine, dar si vor arata mai grozav, vor scapa de kilogramele in plus si se vor bucura de tonifierea muschilor. Chiar daca la prima vedere baletul poate parea foarte simplu, in realitate e nevoie de mult efort, iar toata munca depusa va fi oglindita in corp si mentalitate. In acelasi timp, acesta reprezinta o modalitate ideala prin care se combate stresul care reprezinta o problema foarte comuna in ziua de azi si favorizeaza dezvoltarea a nenumarate afectiuni.

Fara limite
Baletul este un sport care nu impune limite de varsta si cu toate ca se recomanda copiilor, poate fi practicat atat de adulti, cat si de cei trecuti de prima tinerete. De asemenea, fata de alte tipuri de antrenament, acesta nu implica transpiratii abundente, intrucat miscarile sunt mai simple, dar intense. Cu alte cuvinte, dupa fiecare antrenament practicantii pot efectua orice activitate doresc, fara a fi obligati sa faca un dus imediat dupa.

Antrenamente complexe
Cei care practica yoga sau Pilates vor putea constata mai multe beneficii la nivelul mintii, insa dupa cateva saptamani corpul incepe sa se obisnuiasca, pe cand in cazul baletului antrenamentele sunt mult mai complexe si variaza de la o sedinta la alta. Mai mult, sunt incluse tot felul de miscari prin care se imbunateste coordonarea dintre minte si corp, ocazie cu care pot fi prevenite diferite afectiuni.

Ideal pentru femei insarcinate
Putine sporturi sunt recomandate in cazul gravidelor, insa baletul face exceptie, astfel ca acesta este recomandat intrucat ajuta la intarirea muschilor, dar aduce beneficii si la capitolul flexibilitate. Asadar, viitoarele mamici isi pot asigura propria sanatate, dar si pe cea a bebelusilor, baletul fiind un sport foarte sigur, in cazul in care antrenamentele sunt special organizate incat sa fie exclus riscul accidentarilor. Cu alte cuvinte, cine este interesat de cursuri de balet pentru adulti poate apela la Ballet Art, intrucat aici vor avea parte de cele mai bune conditii, de antrenamente personalizate, de instructori experimentati, iar aceasta va fi o modalitate grozava de petrecere a timpului liber.

No comments:

Post a Comment