Saturday, October 19, 2019

Stii cum se dezvolta aceasta problema comuna?


Apendicita este una dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale si este de fapt inflamatia apendicelui. Varsta cea mai predispusa pentru acest diagnostic este cuprinsa intre 10 si 30 de ani, dar apendicita se poate manifesta la orice varsta, fiind cunoscute cazuri cu manifestari particulare la persoanele varstnice.

Pana la acest moment nu se cunoaste cu exactitate care este functia apendicelui, insa, se poate trai si fara acest organ, aparent fara consecinte.

In momentul in care procesul inflamator al apendicelui a fost declansat, acesta nu poate fi oprit medicamentos, tratamentul pentru aceasta afectiune fiind doar de natura chirurgicala. Cu cat se intervine mai repede, cu atat suferinta pacientului este mai redusa, iar interventia este mai usor de realizat, cu complicatii cat mai reduse.

O intrebare care o intalnim este de ce apare apendicita. Asa cum ne spune si DoctorMit, cauza declansarii apendicitei poate fi obstructia cavitatii organului din cauza unei proliferari limfatice stimulate bacterian sau din cauza unui corp strain cum ar fi samburii sau semintele. Astfel se creeaza o crestere a presiunii din interiorul organului, o tulburare a circulatiei sangelui din peretii organului si inflamatia acestuia, ce poate evolua in lipsa unui tratament corespunzator pana la aparitia perforatiei, respectiv, peritonita.

Ca sa ne ferim de complicatii, DoctorMit enumara care sunt simptomele prin care ne dam seama ca ar putea fi vorba despre o apendicita:

-        o durere surda aproape de centrul sau de partea superioara a abdomenului care devine din ce in ce mai ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta ar putea fi primul semn;
-        pierderea apetitului
-        greata sau varsaturi imediat dupa ce incep durerile abdominale
-        umflarea abdomenului
-        febra, dar nu cu valori foarte ridicate
-        durere surda sau ascutita oriunde in partea superioara sau inferioara a abdomenului, spatelui sau in zona rectului
-        urinari durere
-        crampe severe
-        constipatie sau diaree

In situatia in care se manifesta simptomele de mai sus, recomandarea este de a merge urgent la medicul specialist pentru a ni se spune diagnosticul corect.

Pentru a se pune un diagnostic corect de apendicita este necesar sa se efectueze un examen abdominal, un test de urina, un examen rectal si analize de sange pentru a inlatura posibilitatea altor afectiuni.Tratamentul apendicitei este chirurgical si consta in operatia numita apendicectomie. Recuperarea este foarte rapida, astfel incat in maxim 2 sau 3 saptamani de la interventie, persoana ii poate relua activitatile normale. In cazul in care interventia chirurgicala se va face cu ajutorul laparoscopiei, timpul de recuperare va fi cu mult mai redus decat in cazul chirurgiei clasice.

Afla mai multe informatii despre aceasta problema comuna din urmatorul videoclip DoctorMIT:



1 comment:

  1. Când solicitam un împrumut pentru a-mi cumpăra clădirea ca proprietar de mică afacere într-o situație dificilă, băncile convenționale au spus că nu mă pot ajuta. Firma de împrumuturi de la domnul Lee s-a așezat cu mine, a auzit situația mea și a decis că merit să risc. Aici suntem 5 ani mai târziu și tocmai mi-am reînnoit împrumutul pentru încă 7 ani. Nu aș fi putut cumpăra clădirea mea fără ajutorul împrumutului de la dl lee și voi fi dator pentru totdeauna cu ei pentru că mi-au dat o șansă când nimeni altcineva nu ar face-o. "Iată dl lee
    adresa de e-mail de contact: 247officedept@gmail.com De asemenea, pe WhatsApp: + 1-989-394-3740 Așa că voi sfătui pe oricine care caută un împrumut să-l contacteze pe dl Lee pentru asistență cu finanțarea împrumuturilor.

    ReplyDelete