Tuesday, March 14, 2017

Catania este destinatia potrivita pentru o vacanta de vis

Vrei să vizitezi un oraș deosebit din Italia? Catania este alegerea perfectă, așa că nu mai aștepta și rezervă-ți biletele de avion!
            Catania este al doilea cel mai mare oraș din Sicilia, cu o populație de aproximativ 300.000 de locuitori. Acesta se află pe coasta de vest a insulei, la aproximativ 60 de km de Siracuza și 94 de km de Messina. Având o viață de noapte foarte activă, un trafic foarte aglomerat și multe spectacole de teatru, muzică și dans ce se desfășoară live, se poate spune că este un oraș foarte zgomotos.

            La aproximativ 30 de km de Catania vei găsi renumitul munte și vulcan Etna. Acesta este cel mai mare vulcan activ ce se află în Europa, iar conul craterului se află la 3323 m deasupra nivelului mării. Ai mai multe posibilități să ajungi la craterul vulcanului: mergând cu  telecabina, apoi continuându-ți deplasarea pe lava solidificată sau mergând cu trenulețul de la baza muntelui și înconjurând complet vulcanul. Dar trebuie să știi că această călătorie durează aproximativ 5 ore, timp în care ai de străbătut aproximativ 114 km.
            Poți vizita și orașul Taormina, oraș ce a fost construit în secolul 6 î.e.n, astăzi fiind o stațiune foarte vizitată și exclusivistă. Cel mai cunoscut obiectiv turistic este Teatro Greco din Taormina, construit de greci în secolul al 3-lea î.e.n. Aici găsești palate, magazine, plaje impresionate, hoteluri de lux, vestigii antice și restaurante selecte.
            Orașul Siracuza, ce se află la 65 de km de Catania. Este un oraș vechi, unul dintre cele mai puternice orașe din Europa, aici locuind cândva personalități ca Eschil, Pinadr și Arhimede. Alte orașe pline de istorie din zona Siciliei ce merită vizitate sunt: Ragusa, oraș care este construit pe niște stânci și Caltagirone, oraș renumit pentru ceramică și pentru o scară spectaculoasă de aproximativ 142 de trepte placate cu ceramică.

            Dacă vrei să ai un concediu de vis, Catania este alegerea potrivită!     

No comments:

Post a Comment