Wednesday, November 20, 2019

Acesta este vinul pe care il servesc cel mai des


Una dintre cele mai populare bauturi alcoolice a fost dintotdeauna vinul, insa cum acesta se poate imparti in trei variante principale, rosu, alb si rose, deja exista alte preferinte. Bineinteles, putem intra in detalii ceva mai amanuntit, insa mai bine ne limitam al vin rosu pentru ca daca ar fi sa tinem cont de statistici, acesta se afla in topul preferintelor celor mai multi dintre noi. Crama Budureasca vine cu o selectie vasta de astfel de bauturi din care poti sa o alegi pe cea mai buna in functie de context, iar aici intotdeauna vei avea garantia calitatii.

Romania este unul dintre cei mai mari producatori de vin la nivel mondial, ocupand locul 6 in Europa si 13 in lume. Astfel, romanii se pot lauda cu o istorie foarte bogata in productia de vin, iar cel rosu s-a aflat dintotdeauna in topul preferintelor celor mai multe persoane. In plus, acesta este chiar benefic pentru sanatate atat timp cat este consumat in cantitati moderate. De exemplu, vinul rosu are in componenta, ce-i drept in cantitati limitate, potasiu, fluor, fosfor, dar si vitamina B, insa de departe punctul forte este anxioxidantul, resveratrolul, care reprezinta motivul principal ce recomanda consumul de vin rosu. De ce este bun acest antioxidant? Pentru ca poate sa ajute la protejarea vaselor sangelui, ajuta la reducerea inflamatiilor si ajuta sa tina la distanta formarea de cheaguri de sange.

Acest tip de antioxidant nu este disponibil doar in vinul rosu intrucat se poate gasi si in cazul anumitor fructe, insa vinul pluseaza prin faptul ca poate sa contina si taninuri si melatonina. In schimb, este esential de constientizat ca acesta trebuie sa fie consumat in cantitatile potrivite, adica cel mult 250 ml pe zi pentru ca orice valoare suplimentara sa fie chiar toxica. In plus, pentru femei cantitatea recomandata este mai mica decat in cazul barbatilor, fiind de 150 ml.

Temperatura ideala de servire
Pentru ca experienta sa fie cat mai placuta, este ideal ca vinul sa fie servit la temperatura potrivita. Asadar, vinul rosu nu ar trebui sa fie racit la fel de tare ca vinul rose sau alba, astfel ca temperatura sa ideala se afla undeva intre 13 si 18 grade, dar detaliile sunt cele care conteaza, astfel ca un vin mai „plin” recomanda si o temperatura de service ceva mai ridicata.

Asocieri culinare
Pentru ca experienta de care ai parte sa fie una cat mai placuta atunci trebuie sa tii cont si de recomandarile cu privire la asocierile culinare ale vinului rosu. Nu dai gres daca vei servi un pahar de vin alaturi de carne de porc, vita, vanat sau miel si berbec, iar in anumite contexte este potrivita si carnea de rata sau cea de curcan. Daca alegi un vin rosu potrivit, acesta se poate intelege de minune chiar si alaturi de paste fainoase sau de branzeturi precum cheddar, gouda sau parmezan, mai rar halloumi.

Alegerea potrivita
Crama Budureasca iti aduce aproape o multime de vinuri intr-o plaja larga de preturi, astfel ca va fi imposibil sa nu gasesti varianta care se pliaza cel mai bine nevoilor tale. Asadar, oricand vei putea alege un Premium Merlot din 2016, fie un Origini Cabernet Sauvignon din acelasi an. Nici Magnum Feteasca Neagra nu se lasa mai prejos si nici Premium Shiraz 2016 sau Clasic Cabernet Sauvignon recoltat in 2018. Fiecare dintre acestea sunt potrivite in anumite asocieri culinare de care trebuie sa tii cont, iar toate recomandarile necesare in acest sens le vei putea gasi imediat la Budureasca.


No comments:

Post a Comment