Saturday, August 6, 2016

Ori casa are un detector de gaze

Un detector de gaze naturale este tot mai des prezent pe piata din Romania, intrucat acesta fost declarat obligatoriu inca din 2008. Sunt disponibile mai multe tipuri, astfel ca clientii adesea se vad pusi in dificultate atunci cand trebuie sa faca o alegere, motiv pentru care trebuie sa apeleze la specialisti.

Unde se monteaza?

De cele mai multe ori, un detector de gaze naturale trebuie instalat la circa 40 de cm sub tavan si sa nu fie mai aproape de 2 metri de aragaz, iar acesta este ideal deoarece asigura locatarii de buna functionare a aparaturilor conectate la gaz. In cazul in care apar scurgeri de gaze, acest detector va emite un semnal sonor si va opri alimentarea cu gaz pentru a evita accidentele.

Tarifele variaza

Exista mai multe tipuri de detectoare, iar alegerea se face de cele mai multe ori in functie de buget, iar cum fiecare persoana isi doreste sa faca economii, cele mai populare sunt cele care au un pret in jur de 300 de lei. In schimb, exista si altele mai performante care promit o durata mai lunga de viata, fiind insa mai costisitoare. Cele mai multe detectoare trebuie inlocuite la fiecare 4 ani, intrucat la un moment dat vor deveni foarte sensibile si vor emite semnalul sonor eronat.

Sfaturi ale specialistilor


Acestia recomanda ca bucatariile sa fie aerisite cat mai des, in special dupa ce se foloseste aragazul, pentru ca aerul sa circule, iar detectorul sa nu simta nici cel mai mic miros de gaz. In plus, se recomanda ca aragazul sa fie aprins cu ajutorul propriului sistem inclus, fie cu aprinzatoare speciale si nu cu chibrituri sau brichete, intrucat cele din urma pot exploda. Nu in ultimul rand, orice foc nu trebuie lasat nesupravegheat, intrucat in cazul in care aragazul este situat in apropierea unei ferestre, flacara se poate stinge din cauza vantului.

No comments:

Post a Comment