Saturday, November 11, 2023

Amenajarea exterioară pentru casele în stil mediteranean: grădini, terase, și piscine

Casele în stil mediteranean evocă atmosfera relaxantă și plăcută a regiunilor de coastă. Amenajarea exterioară este la fel de importantă ca și designul interior pentru a completa această imagine idilică. Grădinile luxuriante, terasele confortabile și piscinele atrăgătoare sunt doar câteva dintre elementele care ne transportă într-o vacanță perpetuă. Pentru un proiect de casa in stil mediteranean oricine merita sa apeleze la Atelierul de Arhitectura De Stijl din Constanta, arhitect Ana-Laura Enica.

Grădinile în stil mediteranean

Plante specifice și aranjamente

Grădinile mediteraneene sunt cunoscute pentru plantele lor rezistente la secetă, precum măslinii, lavanda, rozmarinul și cactușii. Acestea creează o combinație splendidă de culori și arome. Pe lângă plante, fântânile de piatră sau vasele de ceramică pot adăuga un plus de autenticitate.

Pavele și alei

Aleiile din pietre naturale sau pavele rustice sunt o alegere populară. Acestea oferă o notă rustică și sunt rezistente în timp.

Mobilier de grădină

Optați pentru mobilier din lemn sau fier forjat. Adăugați perne colorate și textile cu motive mediteraneene pentru a crea un spațiu primitor și confortabil.Terasele mediteraneene

Pardoseli și materiale

Piatra naturală, ceramica și gresia sunt ideale pentru pardoselile teraselor mediteraneene. Acestea oferă un aspect autentic și sunt durabile.

Umbrire și protecție solară

Pergolele din lemn sau cortinele voluminoase oferă protecție împotriva soarelui arzător și creează un spațiu umbrat, ideal pentru relaxare.

Accesorii și decorațiuni

Lumânări, felinare și textile colorate pot transforma o terasă simplă într-un colț de paradis. Nu uitați de plantele în ghiveci și de decorațiunile ceramice pentru a adăuga un plus de stil.

Piscinele în stil mediteranean

Design și formă

Piscinele mediteraneene au adesea forme organice, care imită lagunele naturale. Marginile din piatră și plantele exotice în jurul piscinei pot completa acest aspect.

Peisajul în jurul piscinei

Plantele mediteraneene, precum palmierii, yucca sau agave, pot fi plantate în jurul piscinei pentru a crea un cadru tropical. Adăugați pietre și rocării pentru a accentua stilul rustic.

Siguranță și confort

Deși designul și estetica sunt importante, nu uitați de siguranța și confortul piscinei. Optați pentru trepte largi, iluminare subacvatică și un sistem de filtrare eficient.

Amenajarea exterioară pentru casele în stil mediteranean este o artă care combină frumusețea naturală cu elemente de design autentic. Fie că alegeți să vă concentrați pe grădină, terasă sau piscină, rezultatul final va fi un spațiu exterior care reflectă farmecul și atmosfera regiunilor mediteraneene. Transformați-vă casa într-un refugiu de vacanță și bucurați-vă de fiecare moment petrecut în acest paradis creat de voi înșivă!

No comments:

Post a Comment