Wednesday, April 19, 2017

Avantajele de a monta tamplarie la exterior



Tamplaria reprezinta unul dintre elementele cheie din cadrul oricarei locuinte, iar in acest sens exista mai multe optiuni pentru toate gusturile, necesitatile, preferintele si bugetele. La tamplarie pentru exterior cele mai comune variante sunt lemnul, PVC-ul sau aluminiul, propuneri care prezinta fiecare diferite avantaje si minusuri. Totusi, pentru a avea siguranta ca ati facut cea mai buna alegere, trebuie precizate caracteristicile acestora. 

Lemnul




Acest material este considerat unul clasic, traditional, folosit multe decenii la rand atat in cazul tamplariei pentru exterior, cat si la cea pentru interior. De asemenea, acesta poate fi personalizat in diferite moduri pentru a se adapta de minune la orice exterior, insa trebuie avut in vedere si faptul ca lemnul este ceva mai pretentios si trebuie intretinut in mod corespunzator intrucat, in caz contrar, se poate deteriora. Totusi, daca este ingrijit asa cum trebuie, durata de viata poate fi si de peste 50 de ani, perioada mai mult decat multumitoare in toate cazurile.

PVC-ul


Aceasta este cea mai accesibila varianta din punct de vedere financiar si propune numeroase avantaje, incepand cu durata de viata similara cu cea a lemnului. Un alt mare plus este faptul ca izoleaza foarte bine atat termic, cat si fonic, fapt care asigura economii importante vara si iarna cand se incearca mentinerea unei temperaturi stabile. De asemenea, PVC-ul poate fi personalizat in diferite moduri cand vine vorba de tamplarie pentru exterior, pentru a se indeplini toate criteriile estetice ale clientilor. 

Aluminiul

Aluminiul este o alta optiune foarte practica, recunoscuta pentru faptul ca promite o lunga durata de viata, este un material puternic, rezistent si care nu este afectat de precipitatii sau de razele puternice ale soarelui. Aspectul sau este un alt mare plus, fiind foarte modern, insa la pachet cu beneficiile vine si un minus important, faptul ca nu obtine performante foarte bune la capitolul izolare termica si fonica.

No comments:

Post a Comment